Gouden priesterjubileum

We vieren hier 45 jaar, de wijdingsdag van E H D Dewitte, 50 jaar van mij, een paar maanden geleden al gevierd. We vieren hier ook nr 3 E H P Jonckheere die al 67 jaar priester is. We voelen ons beiden, E H Dewitte en ik heel jong en in de traditie van één die ons is voorgegaan, waarvan je voelt, iedere keer als hij de consecratiewoorden uitspreekt, dat is niet alleen dat hij duidelijk is, maar dat het met overtuiging is. Dat is de reis voortzetten, vastberaden, tot het einde toe.  …

We mogen zijn ‘broeders en zusters van Liefde’. Daartoe zijn we geroepen. Wat is het goed om dat te mogen zeggen op deze dag en hoe dankbaar kunnen we zijn, niet alleen voor ons geloof. Ons geloof geeft hoop, een hoop naar de toekomst toe. Maar de liefde is het grootste. Dat we priester, een zuster, een leek, een gedoopte … allemaal broeders en zusters zijn van Liefde.

‘Doe dit tot Mijn gedachtenis’. Ontvang de Hostie, wees een hostie. We hebben enkele dagen geleden ‘Sacramentsdag’ gevierd. We delen in die ene Liefde van het Lichaam van Christus en daarom horen wij bij elkaar. Als armen, benen … alles bij elkaar vormen we één Lichaam.

We vierden ook het H Hartfeest. We kunnen bidden als we kijken naar het doorboorde Hart, het Hart dat vastberaden is tot het einde, het doorboorde Hart dat open blijft in het leven. Heer, doe dit tot Mijn gedachtenis, zegt Hij. Maak ons hart gelijkvormig aan Uw Hart.

Uit de homilie van EP G Wilkens SJ, 30 juni 2019 (13de zondag door het jaar)