Madre Graciana en Sorore Gaudentia op bezoek

Jawel ... je leest het goed. Vaak is het in kloosters de gewoonte dat op de dag van de 'onschuldige kinderen', de jongste zusters 'overste' en 'algemeen assistent' zijn. Dit jaar waren Madre Graciana (Julie) en Sorore Gaudentia (Zr Theresia) op bezoek. Zij stelden heel de dag in het teken van de dankbaarheid. Dankbaar voor onze uitverkiezing als religieuze, dankbaar voor iedere medezuster, voor onze gemeenschap ... Ze hadden een kruis gemaakt waarin iedere zusters een blokje mocht kleuren en een woord van dank mocht schrijven. Helemaal onderaan was Jezus, fundament van ons leven.
Tijdens de middagpauze kreeg iedere zuster een pluim voor het werk dat ze deed. Van daaruit dat je hier en daar een pluim merkt op de foto's. Achteraf gingen we naar de vernieuwde speelzolder van de kinderen gezellig spelen. Na het avondgebed werd er een afscheidsfoto genomen. Ja, een groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken op zo'n bijzondere dag. Voor in de archieven ... Na het avondeten was er een 1/2 uur geleide aanbidding, biddend en denkend aan zoveel ongeboren kinderen die niet mogen leven. 'Omwille van Zijn smartelijk lijden, wees barmhartig voor ons en voor de hele wereld'.
Op het einde van de avond is het de gewoonte dat E.H. Directeur (Zr Catharina) de nieuwe overste komt 'afzetten', en de echte overste weer aanstelt. 
De dag zat heel mooi in elkaar, Julie en Zr Theresia. Jullie verdienen elk 2 pluimen