Naamfeest Moeder Godelieve

We vieren, we zetten de bloemetjes buiten. De H Godelieve kijkt toe. Ze bracht alle leden van onze congregatie bijeen op de plaats waar die begon.

Vandaag moederdag, gezinsdag, blijdag, zonnedag … harten en armen open, feest van onze congregatie, gesymboliseerd en geleid door Moeder Godelieve.

We vieren: feest is het leven in de zon zetten, bezieling … begeestering uitstralen, blij zijn en blij maken, vol vertrouwen uitzien naar de toekomst.

Ons feest heeft iets, ja alles te maken met onze levensinzet, onze diepste bewogenheid; onze diepste drijfveer is ons geloof, onze hoop, onze liefde.

We zijn binnen de congregatie aan elkaar gegeven tot steun, tot bemoediging, tot vreugde. En we verkondigen luid dat het – door alles heen – heerlijk is met ons allen samen ‘Zuster van Liefde’ te zijn.

We vieren het wonder van onze roeping, van het samen op-weg-zijn, het wonder van het leven.

Het gaat bij een feest zoals met de Nijl in Egypte. Op gezette tijden overstijgt de Nijl zijn oevers, overspoelt de aanliggende landerijen en maakt ze vruchtbaar, en dan moet hij terug in zijn bedding. Geestelijk rijker en sterker gaan we straks terug naar onze opdracht, ons werk, onze oudere dag, ons ziek-zijn. We relativeren onze zorgen.

We vieren familiefeest. We gedenken, we danken God door onze Heer Jezus Christus, we vieren Eucharistie. We zeggen dat wij het goed stellen met elkaar in onze gemeenschappelijke betrachting en we gluren binnen in de hemel naar onze geliefde medezusters die ons zijn voorgegaan.

We dromen het leven zoals het eigenlijk altijd zou moeten zijn: gloed, inzet, liefde en verbondenheid.

Openingswoord Eucharistie E H P Jonckheere