Zr Theresia proficiat!

Zondag 26 november mocht Lisa De Baets haar tijdelijke geloften afleggen in de Eucharistie. Het was een mooie, eenvoudige plechtigheid waar hier en daar een traan werd weggepinkt. Het is een wonder dat een jonge vrouw, in onze tijd, geroepen wordt om Jezus van nabij te volgen. Jezus zoekt ook in onze tijd jonge mensen die volledig vrij voor Hem willen werken aan zijn Rijk van liefde en dienstbaarheid. Hij heeft mensenhanden nodig om Zijn taak hier op aarde voort te zetten. Tijdens de plechtigheid beloofde Lisa om te leven in maagdelijkheid, armoede en gehoorzaamheid. Daarna kreeg ze een zwarte sluier, een kruisje van de congregatie en zilveren ring. 

'Lisa, je gaat nu gekleed in het gewaad van de bruiden van Christus. Je begint een nieuw leven. Draag voortaan ook een nieuwe naam. Je zult voortaan heten Zuster Theresia.'

Na de Eucharistie mocht Zr Theresia heel wat felicitaties aannemen tijdens een receptie met familie en vrienden. Achteraf was er een gezellige maaltijd met haar medezusters en familie. Haar metekind Noa was blij met haar 'nieuwe' meter. 

Als afsluiter een muzikaal optreden van de jongste drie zusters en van haar groepje uit het internaat.

We wensen Zr Theresia een trouw, religieus leven toe.