2016 … the end

Maandag 19 december was onze laatste dag in 2016 met het hele internaat samen.  Er stond ons een heerlijke dag te wachten: we gingen schaatsen in Brugge. We trokken onze warmste handschoenen en onze dikste sokken aan. We waren met onze gedachten al op de schaatsbaan of aan het genieten van een warme chocomelk. In Brugge aangekomen bleek dat we onze chocomelk op onze buik konden schrijven want de cafetaria was gesloten. Maar dat bedierf onze pret niet. De 1 vloog over het ijs en de ander, tja, hield het liever veilig met de boord aan hun zijde. Gelukkig werd de boord snel vervangen door een hand van een mede-interne. Klein of groot, eerste jaar of zevende jaar, blank of zwart, het deed er allemaal niet toe. Iedereen hielp iedereen op het gladde ijs. Na een uurtje en een half keerden we terug naar Kortemark.

We praatten wat na tijdens het avondeten aan één grote lange tafel. En stilletjes aan begonnen we ons te verkleden want er stond ons nog 1 iets op het programma: onze foute party. Dj Eileen zorgde voor de muziek en de inkleding van de speelzaal. Wij trokken onze foutste kleren aan. Haren werden in 2 of meerdere staartjes gedaan, onesies werden aangedaan, alle kleuren werden samen gecombineerd, pruiken werden op het hoofd gezet. Kortom fout waren we zeker. Maar onze energie was na het schaatsen nog lang niet op. We hebben nog 3 uur gedanst en gelachen.

Deze zalige dag werd afgesloten met een stil gebedsmoment rond Kerst en een vooruitblik naar het nieuwe jaar.

Lieve internen, bedankt voor jullie enthousiasme van deze dag en van het afgelopen jaar. We beginnen aan een nieuw jaar, een nieuwe propere lei voor ieder van jullie. Een zalige kerst en dat 2017 voor iedereen een jaar mag worden waarin we opnieuw het beste van onszelf geven.

Sare, opvoedster

Wil je graag meer informatie over het internaat en/of inschrijven?

Dat kan iedere dag (niet op zondag) maar graag op afspraak.