Coronaviruslockdown

Dag allemaal

Hier zijn wij dan: Inge, Kjenta, Damon en Zr. Magdalena. We zitten hier nu in de periode van het coronavirus onder de lockdown van het internaat.
Geen school, een gehalveerd groepje van 3 kindjes,  niet naar huis, maar gewoon op het internaat blijven voor 3 weken. Vervelen doen we ons helemaal niet! We spelen veel buiten binnen ons internaatsdomein natuurlijk, en we doen alles op een chille modus.

We vieren het ene feestje na het andere zo was het donderdag 19 maart de feestdag van ons groepje, want het was de H. Jozef. Met dat prachtig weer kuisten we het Sint Jozefbeeld in de tuin. Nu ja, we weten niet wie het natste was: het sint Jozef beeld of Damon en Kjenta die er redelijk doorweekt uitzagen, zogezegd door gewoon te werken, maar ze werden betrapt door Inge onze professionele fotografe van de groep. Zo hebben we bewijs materiaal voor jullie.

Vrijdag vierden we de 12de verjaardag van Inge, hip hip hip HOERAAA. Ja, dat kom je niet veel tegen, zo een verjaardag onder lockdown.  We maakten het zo plezierig als we konden, we mochten langer blijven slapen, we puzzelden, speelden met plasticine, maakten mooie bloemen van strijkparels, zongen vele liedjes, aten natuurlijk choco op de boterham, en maakten de mooiste kapsels in onze haren onder de kappershanden van de huiskapster Zr. Magdalena. Check zeker de foto’s.

Oké, voor alle duidelijkheid, tussen al het plezier, moeten we ook wat huiswerk maken en niet gewoon 1 uurtje, neen, zeker 2 a 3 uren. Dat is even op onze tanden bijten en voor sommigen van ons zelf echt eventjes heel hard doorbijten. We doen super ons best zodat we snel terug na die 2 a 3 uren terug kunnen gaan spelen.

We mochten ook skypen naar onze familie om hen nog eens te zien en lachten ons te pletter om zo elkaar terug te kunnen zien. Kjenta zei:” Ja, dat is wel eens leuk zo skypen met de zuster naast mij, want dat komt toch wel niet veel voor he, zo leuk dat we dat hier kunnen doen”.

Naast al de angst die buiten heerst voor het coronavirus maken wij hier op het internaat plezier en voelen we ons veilig geborgen tussen de kloostermuren. Maar we vergeten niet de ernst van het virus en zijn gevaren. Daarom houden we ons zo goed als we kunnen aan de afspraken van 1,5 meter afstand houden. We eten ver van elkaar aan tafel. We wassen onze handen super veel en geven geen (zelden) nog een knuffel aan elkaar.

En omdat we onze familie toch wel missen en we toch bezorgd zijn om wat er allemaal zo gebeurt met de gevaren van het coronavirus, bidden we elke dag een gebed voor ons land, voor de kindjes die nu thuis zijn en bovenal voor onze ouders, broertjes en zusjes, zodat iedereen toch gezond mag blijven.
We zijn blij jullie via deze weg ook enkele foto’s te laten zien, waarop jullie kunnen zien dat we het hier goed en veilig stellen.

Vele groetjes van het Sint Jozef groepje

Kjenta, Inge, Damon en Zr. Magdalena