Dagverloop

Aankomst op internaat kan op zondagavond tussen 18 uur en 19 uur. Of op maandagochtend. We vragen om de interne mee te begeleiden tot in de groep.

Iedere ochtend opstaan om 7 uur, de zuster of opvoedster komt bij iedereen langs om te zien of ze wakker zijn. Als iedereen van de groep klaar is dan is er ochtendwijding gevolgd door het ontbijt.

Om 8 uur verzamelen alle groepen om onder begeleiding naar school te gaan.

Iedereen neemt een middagmaal op school. Niemand gaat naar de kamer tijdens de schooluren, ook niet als ze les hebben op het domein.
Wie ziek is kan naar zijn of haar kamer komen nadat de school de verantwoordelijke heeft verwittigd.

Om 16 uur verzamelen alle internen op school en gaan onder begeleiding in groep terug naar het internaat. Iedereen gaat naar zijn of haar eigen leefgroep om daar een 4-uurtje te nemen.

Na het 4-uurtje is er studie voorzien, op kamer of in de groep. Dit is steeds onder begeleiding en met oog voor ieders noden. Regelmatig ook 1 op 1 begeleiding om de leerstof op te vragen, tafels te oefenen, leren lezen. Iedereen uit het secundair heeft een eigen laptop van school die ze ook in de studie kunnen gebruiken.

Om 18 uur is er avondmaal in de leefgroep, dankzij het kleine aantal internen per groep (max 9) is er tijd om naar iedereen te luisteren en een gezellige sfeer te creëren.

Tijdens de ontspanningsmomenten hebben de internen een ruime keuze aan binnen- en buitenruimtes. We beschikken over een feestzaal, tv-zolder, zolder met airhockey, pingpong, tafelvoetbal, biljart enz.
Ook in de 2 ruimtes van het speelhuisje is er van alles te beleven.

We streven ernaar om de internen zo veel als mogelijk buiten te laten ontspannen en sporten. Dit kan in de speeltuin Generosa, de buitenfitnesstoestellen, het sportveld, de trampoline en sinds kort hebben we ook een moestuin waar de internen meehelpen. De eerste oogst was dit jaar al een succes en koken met eigen gekweekte groenten maakte vele internen trots.

Het internaat beschikt over voldoende fietsen en skeelers die we ook regelmatig buiten het domein gebruiken.

Om 20.15 uur gaat iedere groep naar de bidplaats op de gang, na een korte avondwijding gaan de jongsten naar bed. De oudsten van het lager onderwijs mogen nog even samen op de kamer tot 20.45 uur.
De internen van het secundair krijgen na de avondwijding hun gsm en laptop voor vrij gebruik. Op andere momenten hebben ze geen gsm bij.

Om 21.15 uur geven ze laptop en gsm terug af, en moet iedereen naar de eigen kamer.

Douchen gebeurt op vaste momenten, in de ochtend of ‘s avonds.

De internen afhalen kan op vrijdagavond na school tot maximum 18 uur. We vragen dat de ouders of diegene die hen komt ophalen tot in de leefgroep komt, zo is overleg mogelijk.

Facultatief is er de bezinnings- en gebedsgroep 'De Bron', geleid door enkele zusters en een priester. Voor wie deelneemt, wordt het dagverloop op de betreffende dag licht gewijzigd.
 

Vergelijkbare artikelen

Wekelijks worden er activiteiten gepland door de zusters en opvoedsters...
Voor alle internen leggen wij het accent op structuur, studiebegeleiding,...