De Tovershow

Op woe 27 november kwam in de namiddag enkele dames van de KVLV van Dadizele. Zij hadden speciaal voor onze kinderen de “Toverschow “ uitgenodigd om te komen goochelen.

Toveren en betoveren, nog altijd zijn we er niet achter gekomen hoe ze het doen en wellicht gaan we het ook nooit begrijpen…

Woega, woega, chaca… en nu allen samen woega, woega, chaca en daar had je het: een zwevende stok.

Uit een lege buis, waar je doorheen kan kijken komen plots twee goudvissen, onder het deksel van een stolp kwam er vuur … en opeens een mooie witte duif, deze werd in een kooi gestopt even draaien en daar hadden we een levensecht hondje. Een van de kinderen was heel gelukkig dat hij dit even mocht vasthouden.

Het is allemaal  begonnen als een hobby, ongeveer acht jaar geleden. Zijn eerste optreden: een servet in zes stukken scheuren, de juiste toverspreuk en even goed schudden en daar was terug een mooi nette servet. Toen was het nog met knikkende knieën, nu acht jaar later heeft hij daar waarschijnlijk geen last meer van.

Een nieuwe spannende muziektoon, twee platte beschilderde plankjes, daar stak hij een blaadje met een duif erop getekend tussen. Woega, woega, chaca en daar kwam nu een echte duif tevoorschijn.

Toveren en betoveren, vertelde hij, is ook om mekaar geven. Zoals twee vriendjes of zoals een broertje en zusje, zoals het witte en zwart konijn,… je ziet elkaar niet altijd maar je denkt aan elkaar, je schrijft eens een brief, brengt die naar de post en…

De kinderen keken met volle aandacht, soms was het muisstil in de zaal. Een ding was zeker iedereen heeft er heel erg van genoten. Nog op de foto met de papegaai en de mooie namiddag werd afgesloten met heerlijke, verse poffertjes door de leden van de KVLV gebakken. Dankjewel lieve mensen in naam van onze kinderen op internaat.

Marian en Co