Katholieke waarden

Wat je ook denkt, hoe je je ook voelt, wat je ook hebt meegemaakt … Jezus heeft jou persoonlijk lief en is bij jou als een goede vriend. Misschien geloof je dit niet of interesseert het je niet maar wij zijn er van overtuigd dat het geloof een belangrijke waarde is in het leven. Heel wat van onze internen mochten dit persoonlijk ervaren en zijn (zeker achteraf) blij dat we hen Jezus en Zijn Blijde Boodschap hebben leren kennen.

Binnen het internaatsgebeuren is er ruimte voor diverse religieuze activiteiten: Eucharistie, morgen - en avondwijding zijn verplicht. Tevens is er iedere week samenkomst van de gebedsgroep “De Bron” voor vrijwilligers. Zo willen wij jou een fundament meegeven om op te bouwen; een leven lang.

De christelijke waarden van dienstbaarheid, vrede, geduld, eenvoud, rechtvaardigheid, samenwerking,... helpen jou om sterk te staan in onze huidige maatschappij die vaak andere onwaarden op de voorgrond plaatst.

 

Uit het (internaats)leven gegrepen

'Vanaf 20.30 uur mogen we douchen en kunnen we nog wat studeren of onze boekentas (tegenwoordig een handtas!) maken. Om 21 uur moet iedereen op de gang zitten voor de avondwijding. We sluiten samen onze dag af … met de zuster die op de gang slaapt … en met God. 

Omdat wij in de 3de graad zitten mogen we in Kortemark naar de fitness (2 maal in de week) en gaan we meestal op dinsdag een uurtje naar buiten om wat boodschappen te doen. Op donderdag gaan wij naar de gebedsgroep ‘De Bron’. Op dinsdagavond hebben we om de 14 dagen Eucharistie met de zusters. 

In de gebedsgroep leren we meer over het geloof, over heiligen … hebben we een gebedsmoment. We zijn met verschillende internen en zo hebben we steun aan elkaar om te groeien in geloof.'

Eline en Amber

Vergelijkbare artikelen

Wij vragen aandacht voor ... aanwezigheid op alle verplichte (religieuze)...
Binnen het internaat streven wij naar een gezellige groepssfeer waar...
Wekelijks worden er activiteiten gepland door de opvoedsters. Een greep...
Internen studeren op kamer of in de studiezaal en dit...
Op maandag starten de lessen om 08.45 u. Indien nodig...
Voor alle internen leggen wij het accent op structuur, studiebegeleiding,...