Met de fiets naar de speeltuin

Bij het begin van het nieuwe schooljaar werden er nieuwe fietsen gekocht voor alle kinderen.

Op woensdag 18 september was het aangenaam weer en we besloten om de nieuwe fietsen eens uit te testen. Na het huiswerk, dat de kinderen met “veel enthousiasme” maakten en na wat lekkers mee te nemen om te eten en te drinken, zetten we aan richting Torhout. Zoals we in Vlaanderen al gewoon zijn kwamen we op onze landelijke binnenwegen in de straatwerken terecht. Een oudere man die ons met de fiets tegemoet kwam gereden zei tegen mij; “Zuster, ik moet ook richting Groenhove. Volg mij maar.” De jongens zagen dat niet zo zitten. Daar de man iets ouder was gingen ze ervan uit dat de fietstocht heel traag hervat ging worden. Maar niets was minder waard. De man waarvan ik achterna te horen kreeg dat hij 75 jaar was en elke maandag 30 km aflegt met de fiets, fietste met een redelijke snelheid door de binnenwegen van Torhout tot grote verbazing van de kinderen die er hun plezier in hadden. Na deze man hartelijk te bedanken, kwamen we toe in de speeltuin aan Groenhove.

Allen gingen we even uitblazen in de zon met de lekkernijen en de amusante gesprekken. Daarna gingen de kinderen zich uitleven op de speeltuin terwijl Zr. Johanna en ikzelf met veel plezier toekeken naar de gekke toeren die ze uithaalden.

Als het tijd was keerden we naar het internaat terug. Vlak voor we vertrokken kregen we het bericht op de telefoon “BRAND INTERNAAT.” De kinderen wilden zo snel mogelijk op het internaat zijn. Want, zo zeiden ze, als het echt brand moeten we de anderen redden. Eenmaal in Kortemark hadden we 20 berichtjes met dezelfde boodschap; BRAND INTERNAAT. Doch het internaat en het klooster stonden nog overeind. Het was een onverwachte oefening. Gelukkig maar!

Dankbaar voor deze mooie dag baden we tijdens de avondwijding voor degene die we vandaag mochten ontmoeten, in het bijzonder voor de man die ons de weg naar Groenhove wees. Dankjewel! 

Zr. Catharina, Zr Johanna en co