Naar Sunparks

Elk jaar kiezen we met het groepje een uitstap om de verjaardagen van de kinderen te vieren.

Eerst overleg ik samen met Zuster Magdalena wat we zouden kunnen doen en daarna mogen de kinderen de voostellen horen en mee beslissen.
De kinderen kozen dit jaar met heel veel enthousiasme voor het zwembad Olympia te Brugge. De kinderen kijken al maandenlang uit naar deze uitstap. Dit werd duidelijk tijdens de gesprekken aan tafel: “Ik kan niet meer wachten om naar Brugge te gaan!” “Wie gaat met mij samen spelen in Brugge?” “We kunnen samen op die buis en daarop…” en dit herhaalde zich vaak!

Op woensdag 12 juni was het voor hen eindelijk zo ver… De uitstap naar het zwembad te Brugge.
De kinderen liepen na school al zenuwachtig rond en konden niet meer wachten tot het zo ver was. Eventjes voor we gingen vertrekken, vroeg Zuster Magdalena aan mij om nog even het adres op te zoeken. Ik dacht bij mezelf, ik kijk ondertussen ook nog eens om welk uur het zwembad open gaat. Met grote teleurstelling konden Zuster Magdalena en ik concluderen dat het zwembad uitzonderlijk gesloten was door onderhoudsdagen. Gelukkig waren we de kinderen voor en hadden ze dit nog niet opgevangen. Zo hadden we de tijd om een ander plan te bedenken. Na wat opzoekwerk kwamen we uit bij Sunparks. We legden uit aan de kinderen dat we goed en minder goed nieuws hadden… toen de kinderen hoorden dat we naar Sunparks gingen, waren ze gelukkig heel enthousiast.

We vertrokken samen in één auto richting Sunparks. Eens aangekomen in Sunparks, kon het niet snel genoeg gaan, iedereen kleedde zich in 1 2 3 om.
We verkenden eerst in groep het zwembad en lieten de kinderen daarna vrij spelen. De kinderen beleefden een superleuke namiddag en wij natuurlijk ook!
Ze waren allen niet weg te slaan van de leuke kronkelige buizen en de bijzondere wildwaterbaan.

We gingen zelf even in het verwarmd buitenzwembad, in de regen zwemmen om ons daarna terug op te warmen in het bubbelbad en tot slot te springen tussen de golven.
Rond 16 uur verzamelden we de kinderen voor een ijsje, dit smaakte en was snel op want ze mochten natuurlijk niet teveel tijd verliezen! Het zwembad was te aantrekkelijk om te lang stil te zitten.
Om 16.45 uur moesten we helaas meedelen dat het tijd was. Dit was voor hen een hele teleurstelling: “Maar nu al??” “Wij willen er nog niet uit!”
Zo konden we opmerken dat de uitstap meer dan geslaagd was!

Op de terugweg, waren de kinderen plots een heel stuk stiller dan in het doorgaan en later die avond vroegen enkele kinderen al: “Mogen we dan gaan slapen?” “We zijn moe.”
De kinderen beleefden plezier en konden zich uitleven! Daar doen we het voor!

Opvoedster Chloé en Zuster Magdalena