Op bezoek bij onze zusters in Dadizele

Op een woensdag middag verlieten wij het rustige Kortemark en reden richting Dadizele.

We gingen namelijk een bezoek brengen aan onze Zusters die in Dadizele wonen. Zij zijn werkzaam als vrijwilligsters in het rustoord.
In Dadizele is er een Basiliek die gebouwd is ter ere van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen. In de meimaand komen er vele bedevaarders en pelgrims. Wij hadden besloten om met de groep een mini bedevaart te houden.

Onze bedevaart verliep echter niet vlekkeloos ... Toen we op weg waren naar Dadizele kwamen we in werken terecht langs de weg. Op een bordje stond: ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. We waagden het erop maar werden geblokkeerd door een berg zand waardoor we rechtsomkeer moesten maken. Helaas had ik geen GPS mee en hebben toen, onvoorzien, een reisje rond West-Vlaanderen gemaakt. Sommige van de kinderen dachten dat we al in het buitenland zaten.

Na een reisje van iets meer dan een uur bereikten we het mooie Dadizele. Na een frisse cola die ons werd aangeboden door de zusters en het uittesten van de ligzetel, startten we, onder leiding van Zr. Johanna, onze minibedevaart. We begonnen in de kapel in het rosarium. Daar baden we een tientje van de paternoster en hadden we voor een korte tijd aanbidding. Na de zegen liepen we rond in het rosarium dat prachtige stenen afbeeldingen heeft van de mysteries van de rozenkrans. De kinderen konden telkens zeggen welk mysterie er werd weergegeven. Daarna brachten we Jezus een bezoek in de Basiliek zelf.
Na een beetje catechese en uitleg sloten we onze namiddag af in de speeltuin. Eenmaal we ons hadden uitgeleefd, trakteerden we de zusters met onze zelfgemaakte en natuurlijk overheerlijke Franse kersentaart én trakteerden zij ons op een ijsje!

Ik kreeg nog enkele eenvoudige instructies voor een vlotte terugreis. Doch, eenmaal op weg kwamen we in grote files terecht. Maar dat deerde ons niet. We hadden een mooie namiddag achter de rug en de sfeer in de auto was uitbundig. Al zingend reden we ons door de files heen en kwamen veilig aan in Kortemark.
 

Zr. Catharina en Co