Over noten, fietsen, bakken, bouwen ...

In de maand Oktober krijg ik op woensdagnamiddag hulp van Zr. Johanna en ze is graag gezien door de kinderen. Na het huiswerk zijn we eerst met zijn allen noten gaan rapen in de tuin van de zusters. De kinderen vinden dit plezierig. We vulden wel 6 bakken met noten. Uiteindelijk zijn we gestopt want er kwam maar geen einde aan.

Omwille van het droge weer en omdat buitenlucht goed is voor de kids (en ook voor ons) zijn we gaan fietsen en dit aan een stevig tempo!  Samen met Zr. Johanna maakten we als 4- uurtje heerlijke pannenkoeken met appeltjes. De kinderen van de ‘Kindervriend’ zijn echte keukenprinsen en prinsessen. Als ze maar allemaal eens in de pot kunnen roeren en zelf een pannenkoek kunnen maken is hun namiddag al goed. We hadden er dus weer een drukke maar leuke namiddag op zitten.

Ook nog wat bouwnieuws … in het begin van het schooljaar zijn we gestart met de aanbouw van de nieuwe veranda’s voor het groepje Sancta Maria en Heilige familie. Deze week kwamen ze de muren plaatsen en daar kwam veel bij kijken. De kinderen keken heel gefascineerd toe hoe een immense vrachtwagen deze muren kwam brengen. Vrijdagochtend kwamen ze dan een grote kraan installeren om deze muren op zijn plaats te krijgen. Het wordt een mooie uitbreiding voor deze 2 leefgroepen.

Zr Theresia, Zr Johanna en de kids