Start!

Nu het internaatsleven een 3-tal weken aan de gang is, lijkt het ons hoogtijd om jullie te vertellen hoe het met ons gaat. Als je dacht dat wij een groepje zijn, dat rustig op gang komt na de start op 1 september, dan hebben jullie het mis. Neen, neen, met ons Sint Jozefgroepje bestaande uit 6 kinderen: Hailey, Inge, Kjenta, Yrycq en Damon die overgekomen is uit de kindervriend en een nieuw meisje Axelle, ikzelf en de opvoedster Chloé draaien we meteen op volle toeren.

Met de dagelijkse routine zoals opstaan, eten, school, studie tot onze knutselactiviteiten en uitstapjes zijn onze dagen mooi gevuld. Zo gingen we vorige woensdag naar Dadizele om daar de kinderzegen bij te wonen en de zegen te krijgen van niemand minder dan onze Bisschop van Brugge, Lode Aerts. Wat ontvingen de kinderen fier een voor een, een kruisje. We gingen blij terug naar het internaat, nadat we nog gezellig hebben mogen eten bij onze 10 medezusters die in Dadizele wonen.

Tussendoor personaliseren we onze living en de slaapkamers met de meest originele dingen.

Deze woensdag kozen we ervoor om eens de gezonde buitenlucht te gaan opsnuiven. We gingen naar de mooie Huwynbossen waar de kinderen vol enthousiasme een meesterwerk van een kamp bouwden, waaronder we dan ons vieruurtje gezellig konden eten tussen de spinnetjes en mieren door. Met hier een daar eens een normaal akkefietje tussen de kinderen, kan ik alleen maar zeggen, dat het een vreugde is om bij dit groepje samen met Chloé te staan!

Groetjes

Zr. Magdalena en Chloé