Het leven op het kinderinternaat

Even een terugblik op de eerste maanden in het kinderinternaat … wat hebben we veel gedaan en wat zijn ze voorbij gevlogen!

Na een héél blij weerzien (langs beide kanten!), na zo’n 2 lange maanden vakantie maakten we een nieuwe start… zowel de kinderen maar ook wijzelf en gooiden we het eens over een andere boeg.

Niet meer 1 grote groep kinderen, maar 4 kleinere groepjes elk met ongeveer 8 kinderen en een verantwoordelijke zuster. Het was wat wennen om op die manier te werken maar zeker zijn we al: zo is het veel beter. Kinderen weten bij wie ze moeten zijn en er is ruimte om samen iets te maken, samen iets te doen. Wat dan? Wandelen, fietsen, knutselen (van uiltjes tot engeltjes en kerstboompjes en noem maar op) en de ‘natte’ uitstap naar Plopsaqua… zowel binnen als buiten in het water.

Ook Sint-Maarten mochten we beter leren kennen en ja, zelf (leren) doen zoals hij… delen, want na ons zingend rondgaan verzamelden we kleine geschenkjes en deze mochten we dan delen met de andere internen. Geen gemakkelijke klus, maar wel mooi!

En daarna kwam ook Sinterklaas op bezoek… na een hele middag van knutselen, zingen en versieren was hij daar… wat had hij veel te vertellen! Meer nog, wat had hij veel te geven! Elk kreeg een zak vol, wat een feest!

Enkele dagen ervoor kregen wij zomaar 4 zakken aan de voordeur met speelgoed voor de kinderen. Misschien vinden we langs deze weg de ons niet bekende/gekende persoon die dit alles ons zomaar schenkt. Dankjewel! Lieve man/vrouw … God zal het je lonen!

We maakten ook adventskransen, elk groepje weer een beetje anders, maar allemaal heel mooi, als een hulp om uit te kijken naar Jezus’ komst. Hierbij kregen we de gelegenheid, omdat we Jezus verwachtten en met het nieuwe jaar in het vizier om met een hele nieuwe lei te beginnen en dit op de eerste plaats met God. De Biechtviering… voor sommigen was het helemaal nieuw, voor anderen wat spannend moeilijk, maar kort samengevat beschreef één van de kinderen deze beleving ‘ik word daar zo rustig van, zo goed doet het mij’… en achterna zagen we alleen maar blije gezichten.

Intussen hebben we nu ook de toetsen achter de rug (oef!) en ja, ook die gezellige laatste week voor de vakantie met filmpje kijken, kerstverhalen en genieten we nu van een welverdiende vakantie.

We zijn dankbaar voor wat we elke dag kregen! We kijken uit naar het nieuwe jaar!

Zr Benedicta

Woensdag 4 januari gaan we terug Sterzingen voor het goede doel ‘kinderen helpen kinderen’. Kinderen die graag mee gaan zingen kunnen zich nog (vlug) inschrijven.