Highlights in ons kinderinternaat

Woensdag 4 januari gingen we Sterzingen, onze kinderen samen met de meisjes van de jongerendagen. Af en toe waren we niet zo welkom maar vaak wel: bij de bakker, in het grootwarenhuis, op straat … gewoon overal. We brachten een mooi bedrag samen voor de kinderen in Syrië; een project van Kerk in Nood.
Dankjewel, lieve mensen, die ons gesteund hebben.

Maandag 23 januari vierden we nieuwjaar met het hele internaat, samen met de zusters en genodigden, alles samen zo’n 170 personen. Alle kinderen brachten het kerstverhaal vanaf de boodschap door de engel Gabriël aan Maria tot aan de aanbidding van de wijzen. De verschillende personages, mooi uitgedost, deden hun best om de geboorte van Jezus dichterbij te brengen.
Dankjewel, iedereen, die dit kerstspel mogelijk maakte.

Van de vroege ochtend tot in de late avond (en ’s nachts J) zijn onze opvoedsters samen met de zusters bezig, om de kinderen een tweede thuis te geven. ’ s Morgens moeten ze tijdig klaar zijn om naar school te vertrekken. Onze jongste zusters doen hun best om de meisjes een origineel kapsel te geven. ’s Avonds is er studietijd, zijn er activiteiten, wordt er een verhaaltje gelezen bij de kleinsten, iedereen op tijd in bed gestopt, vuile was verzameld …
Dankjewel, opvoedsters en zusters.

‘Groeien doen we samen!’ … het jaarthema van de internaten voor het schooljaar 2016-2017. Op een vergadering bij het begin van dit schooljaar, georganiseerd door het team van de Dienst Internaten, kregen wij meer informatie over dit thema. Om dit alles wat meer aanschouwelijk te maken kregen we een doosje met zonnebloemzaadjes. Samen met onze kinderen hebben we deze zaadjes geplant en jawel … we zien reeds de eerste knopjes boven de aarde uit komen. Dankjewel, iedereen, die meewerkt aan kwaliteit van leven binnen het internaat.

Onze opvoedster Nicole is heel creatief en kan ‘geen vijf minuten stilzitten’. Altijd is ze wel met één of ander knutselwerk bezig om het internaat te verfraaien. Zij maakte voor ons de prachtige, grote bloemen in de eetzaal, een mooie vaas (uit een oud boek) met bloemen, juweeltjes voor de kinderen om ze positief te bevestigen …
Dankjewel, Nicole, voor jouw trouwe inzet voor ons internaat. ‘Het steekt niet op een minuutje.’

Myrthe, 12 jaar … aan het woord: het leven op mijn internaat? We hebben een vaste dagindeling: elke dag op hetzelfde uur opstaan en eten, na de school tien minuten spelen en dan studie … Er zijn regels maar ik vind ze niet streng. Soms doen we uitstapjes bv naar Plopsaqua, het speeldorp ‘ De jungle’, een fietstochtje.
We mogen ook een hobby beoefenen. Ik dans graag maar anderen gaan voetballen, naar de judo, volgen dictie … We worden meestal met de auto gebracht door een zuster. We hebben veel ruimte om te spelen: een speelhuisje, een speelzolder (die nog volledig vernieuwd wordt), een grote tuin, het speelplein en de waterputten van Kortemark. We gaan ook naar de bib, hier vlakbij. We kunnen er boeiende boeken lenen. Het eten is altijd lekker want het is de beste keuken. J Als ik dit internaat in één woord moet omschrijven: superleuk!
Dankjewel, Myrthe, voor jouw blije, spontane lach in het kinderinternaat. Volgend jaar naar de ‘grote’ school en het ‘groot’ internaat. Vanaf maandag 8 mei is er meeleefweek voor de internen van het 6de leerjaar. Welkom!


Lees verder "Opvoedsters aan het woord"