Voor wie van vissen houdt ...

Op maandag 29 april werden wij uitgenodigd om een kijkje te nemen naar de Aqua - Terra Expo genaamd Skalaar. Deze vzw organisatie bestaat op dit moment 70 jaar. Er waren een 45 tal vivaria te bezichtigen.

Doch eenmaal aangekomen werden we niet ontvangen door kleurrijke vissen als wel door 4 grote en harige spinnen, een slang en een terrarium met zowat 600 wandelende takken erin. De één vond dit al aangenamer dan de andere. Sommige kinderen stonden deze dieren te bewonderen op enkele centimeters afstand, met open mond en 1 enkel woord ‘Wauw’! Terwijl anderen graag wat op een afstand bleven.

Dankzij de gidsen die ons werden toegewezen kregen we erg leerrijke informatie over de verschillende vissen, reptielen, amfibieën. Halverwege kregen de kinderen een drankje en een koekje terwijl ze de schorpioenen en schilpadden konden bewonderen.

De tijd vloog voorbij en we moesten we naar het internaat terugkeren. Want de 2de groep, de internen van het secundair stonden al klaar om te vertrekken naar Torhout.

Dank je Patricia voor deze mooie en leerrijke avond.