OVBJ

Een voorziening is een bijzondere plaats, waar je leeft, studeert en je ontwikkelt. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat alle gaven en talenten die je gekregen hebt, tot bloei mogen komen. Je doet dit samen met andere jongeren en je wordt daarbij begeleid door kundige volwassenen. Studeren, spelen, ontspanning, sport en nog veel meer gebeurt grotendeels op eigen terrein.

OVBJ 'Zusters van Liefde' bevindt zich in Kortemark, dat centraal gelegen is in West-Vlaanderen. Er wordt zorg gedragen voor jongens en meisjes uit het basis- en secundair onderwijs. Tussen de scholen in de omgeving en het internaat zijn nauwe contacten, zodat de studiebegeleiding zo optimaal mogelijk kan verlopen.

De vooziening begeleidt je graag in je groei naar volwassenheid, zodat je je voorbereidt op een goede plaats in de maatschappij en met een positieve houding je eigen toekomst vormgeeft.

De begeleiding ondersteunt je, staat voor je klaar als het goed of minder goed gaat, begeleidt je bij de studie en bij de ontspanning. Daarnaast wordt natuurlijk gezorgd voor structuur, zodat alle jongeren op een positieve en vruchtbare manier kunnen samenleven.

Er wordt gewerkt vanuit een christelijke inspiratie: God zorgt voor ieder van ons en zijn Zoon Jezus toont ons de weg. Binnen de gemeenschap van de Kerk krijg je extra kracht om op weg te gaan. Het werk wordt gedragen door de Zusters van Liefde, die dag en nacht voor je klaarstaan.