Infrastructuur

Het internaat kent een uitgebreide infrastructuur, die verdeeld is over verschillende gebouwen.

Iedere leefgroep heeft een eigen ruime living. Hier worden de maaltijden genomen. Deze mag ook gebruikt worden voor studie, spel en ontspanning.

Iedere interne heeft een individuele kamer, die naar eigen smaak kan worden ingericht. De internen slapen per groep op de gang. Grotere meisjes en jongens van elkaar gescheiden.

Op alle verdiepingen zijn er voldoende toiletten en douches. Draadloos internet is over de hele campus beschikbaar, evenals gemeenschappelijke computers.
Deze staan in verbinding met de school, waardoor internen na school taken en opdrachten verder kunnen afwerken.

Een modern uitgeruste keuken maakt het voor de koks mogelijk om goede en evenwichtige maaltijden te serveren. De internen eten alle maaltijden in hun groep. We beschikken ook over een ruim en aangenaam restaurant, dat ook voor andere doelen gebruikt wordt, zoals studie en ontspanning. Het restaurant is uitgerust met ICT-faciliteiten, waaronder een beamer en scherm.

Onderdeel van de infrastructuur zijn ook diverse ontspanningsruimtes: tv-zolder, spelletjes zolder met de pingpong en de airhockey, zolder met biljart, speelhuisje voor de jongere kinderen.

Ook een tuin met een sportveld en buiten- fitness.  Kortemark ligt in een landelijke omgeving. Regelmatig maken de internen uitstapjes naar het bos, het sportcentrum van Kortemark en naar het domein De Krekemeersen.

Voor grotere evenementen of wanneer het internaat veel gasten ontvangt, zoals tijdens het Nieuwjaarsfeest en het Familiefeest, wordt de feestzaal gebruikt. Het podium met bijbehorende geluidsversterking en theaterlampen in deze zaal zijn zeer geschikt voor toneelvoorstellingen, die mede door de internen opgevoerd worden. Ook deze zaal is uitgerust met alle ICT-faciliteiten.

Het Margareta Maria Instituut (M.M.I.) huurt leslokalen die zich in het kloostergebouw bevinden.

Vergelijkbare artikelen

Het team bestaat uit opvoedsters en zusters die nauw samenwerken...
Het internaat ‘met alles erop en eraan’ was bijna 40...