Infrastructuur

Het internaat kent een uitgebreide infrastructuur, die verdeeld is over verschillende gebouwen. Iedere interne heeft een individuele kamer, die naar eigen smaak kan worden ingericht. Er zijn meisjesgangen en er is een jongensgang.

Op alle verdiepen zijn sanitair en douches. Draadloos internet is over de hele campus beschikbaar, evenals gemeenschappelijke computers. Deze staan in verbinding met de school, waardoor internen na school taken en opdrachten verder kunnen afwerken.

Enkele gangen van het internaatsgebouw worden gebruikt voor de kinderen van het kinderinternaat.

Een modern uitgeruste keuken maakt het voor de koks mogelijk om goede en evenwichtige maaltijden te serveren. De internen eten in een ruim en aangenaam restaurant, dat ook voor andere doelen gebruikt wordt, zoals studie en ontspanning. Het restaurant is uitgerust met ICT-faciliteiten, waaronder een beamer.

Onderdeel van de infrastructuur zijn ook diverse ontspanningsruimtes en een tuin met een sportveld. Kortemark ligt in een landelijke omgeving. Regelmatig maken de internen uitstapjes naar het bos, het sportcentrum van Kortemark en naar het Domein De Krekemeersen.

Voor grotere evenementen of wanneer het internaat veel gasten ontvangt, zoals tijdens het Nieuwjaarsfeest en het Familiefeest, wordt de feestzaal gebruikt. Het podium met bijbehorende geluidsversterking en theaterlampen in deze zaal zijn zeer geschikt voor toneelvoorstellingen, die mede door de internen opgevoerd worden. Ook deze zaal is uitgerust met alle ICT-faciliteiten.

Het Margareta Maria Instituut (M.M.I.) maakt gebruik van leslokalen die zich in het kloostergebouw bevinden.

Vergelijkbare artikelen

Het team bestaat uit opvoedsters en zusters die nauw samenwerken...
Het internaat ‘met alles erop en eraan’ was bijna 40...