Kostprijs

Het internaat ‘met alles erop en eraan’ was bijna 40 jaren kosteloos. De zustergemeenschap gaf op die manier aan ieder meisje de kans om een verzorgend beroep te leren en op internaat te verblijven. In vergelijking met de begintijd van het internaat is er op financieel vlak veel veranderd, zowel in de maatschappij als geheel als met betrekking tot de toenemende kosten die het leiden van een internaat met zich meebrengen. Om deze kosten het hoofd te kunnen bieden, wordt er inmiddels een kostprijs gevraagd. Dit bedrag ligt echter nog steeds onder de gemiddelde kostprijs voor internaten en is niet kostendekkend. Door toch deze lage prijs te vragen, blijven de Zusters van Liefde de mogelijkheid bieden aan iedere jongere om voor een internaat te kiezen als bijdrage aan hun ontwikkeling.

De basisprijs voor internen die rechtstreeks door ouders aangemeld worden, bedraagt € 1800,- per jaar (op basis van een dagprijs van € 10,-). Dit bedrag wordt betaald in tien termijnen, wat neerkomt op een maandbedrag van € 180,-. In deze basisprijs zijn alle maaltijden, tussendoortjes en het 4-uurtje inbegrepen. 

Indien ouders aangeven dat dit bedrag toch te hoog is, wordt samen gezocht naar een goede oplossing. Wij vragen u in dit geval contact met ons op te nemen. Documentatie aangaande de financiële positie is daarbij vereist. Ons uitgangspunt is echter dat een mooie toekomst voor iedere jongere voorop moet staan.

Vergelijkbare artikelen

Het team bestaat uit opvoedsters en zusters die nauw samenwerken...
Het internaat kent een uitgebreide infrastructuur, die verdeeld is over...