Nieuws internaat

Hieronder leest u wat er zoal te beleven valt op het internaat: 'het laatste nieuws'. Veel leesgenot!

Nieuws

1 april is een grapjesdag en dit schooljaar ook einde examens. Op het middagmenu stond er pitta ... Daarna op fotozoektocht ... een internaatslied maken. ... fitness ... lekkere broodjes ... en muziek. 

Het is niet altijd gemakkelijk om als opvoedster op een juiste manier te reageren tegenover een interne. ... Ignace Loriaux nam ons mee op een 'alternatieve weg mindfulness'.

Bij het begin van het schooljaar krijgt iedere interne een vragenlijst met o.a. de vraag wat zij/hij graag wil doen op vrije momenten. Heel vaak staat daar het antwoord 'iets lekker bakken'. 

Carnaval ...verkiezing van de mooist verklede ... op nr 3 Marthe, nr 2 Luna en nr 1 ... Deydra. ... Merk op de achtergrond in ons winkeltje 'Pipi Langkous' staan. 

Het spelbord werd over de ganse speelplaats verspreid ... Het favoriete vakje van de internen was wel met de opdracht ‘deel snoep uit’, iedereen kreeg dan een snoepje.

Na de grote inzet tijdens de examens ... tijd voor ontspanning. Dit jaar maakten we een mooie uitstap naar Gistel: eerst sport in het trampolinepark en daarna even stilstaan bij Kerstmis.

Dit jaar 'meer' dan een talentenjacht. De avond kreeg de titel mee 'een lach en een traan'. Iedereen genoot er van ... Dikke dikke merci!

Woensdagnamiddag ...  een workshop ukelele op het programma ... De ukelele komt uit Hawaï en betekent: 'springende vlo'. Een gitaar heeft zes snaren, een ukelele slechts vier. ...

In de 'Week van het bos' trokken wij met onze internen naar het Arboretum in Koekelare ... Een fotoshoot in zo'n prachtig herfstdecor kon echter niet uitblijven. ...

Het internaat van de zusters werd in de jaren '60 opgericht om meisjes de kans te geven Verzorging te studeren en op internaat te verblijven. Het internaat was meer dan 40 jaar gratis en werd...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!