Nieuws Zusters van Liefde

Hier vindt u het laatste nieuws over de congregatie. Veel leesplezier.

Nieuws

Op zondag 10 oktober mocht Zuster Theresia haar eeuwige geloften uitspreken in de congregatie van de Zusters van Liefde van Kortemark.
Het ritueel vond plaats tijdens de eucharistieviering.
Na de ondervragingen door Monseigneur Lode Aerts...

Wereldjongerendagen 2023

Rond Kerstmis, Pasen en in de zomervakantie geven de zusters van Liefde van Kortemark aan jullie, jongeren, de gelegenheid om in een sfeer van gebed, ontspanning en samenzijn je te verdiepen in het geloof in Christus en zijn Kerk en mogelijk ook over de weg die je zelf wil gaan met Christus. Gedurende deze dagen maak je het gebedsleven mee van de zusters, zoals het vieren van de H. Mis, het bidden van het getijdengebed en de stille aanbidding. Daarnaast zijn er inleidingen in het gebed, catechesemomenten en in de zomerbedevaart gaan we veelal in het voetspoor van één of meerdere heiligen. Tijdens deze dagen is er ook ruim tijd voor ontspanning en ontmoeting, maar ook voor persoonlijk gebed, het ontvangen van het sacrament van Boete en Verzoening (de biecht) of een geestelijk gesprek. De dagen zijn een kans om te groeien in geloof en ook om andere jongeren te leren kennen die willen groeien in verbondenheid met de Heer.

Met enkele zusters gingen we de tuin van de oude pastorie bezoeken. Voor een mooi stukje natuur moet je niet altijd de wagen in.

Begin augustus gingen we met enkele jongeren op stap doorheen Vlaamse steden. ... op zoek naar bekende en minder bekende heiligen.

Over het leven van zusters wijdde de televisiezender VRT in 2020 een aflevering van 'Durf te vragen'. De reportage brengt o.a. drie jonge zusters van Kortemark in beeld.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!