Nieuws Zusters van Liefde

Hier vindt u het laatste nieuws over de congregatie. Veel leesplezier.

Nieuws

Met enkele zusters gingen we de tuin van de oude pastorie bezoeken. Voor een mooi stukje natuur moet je niet altijd de wagen in.

Begin augustus gingen we met enkele jongeren op stap doorheen Vlaamse steden. ... op zoek naar bekende en minder bekende heiligen.

In de nacht van 15 augustus overleed plots E.H. Palmer Jonckheere. ... begrafenisplechtigheid in de kapel van het klooster: Zaterdag 24 augustus om 10.30 uur

En Jezus gaf hem een zwaard. ‘Neem dat’, zei Jezus. De bisschop accepteerde het zwaard en nam het in zijn handen. Maar kijk, het zwaard veranderde in een grote ...

We vieren ... De H Godelieve kijkt toe. ... Vandaag moederdag, gezinsdag, blijdag, zonnedag … harten en armen open, feest van onze congregatie ... 

We vieren hier 45 jaar, de wijdingsdag van E H D Dewitte, 50 jaar van mij, een paar maanden geleden al gevierd. We vieren hier ook nr 3 E H P Jonckheere die al 67 jaar priester is.

Zr Magdalena proficiat!
Na de zegening van de sluier, het kruisje en de ring kreeg Julie haar nieuwe naam: ...

Zondag 26 november mocht Lisa De Baets haar tijdelijke geloften afleggen in de Eucharistie. Het was een mooie, eenvoudige plechtigheid waar hier en daar een traan werd weggepinkt.

Over de roeping van jonge zusters in Kortemark wijdde de televisiezender VTM in 2015 een reportage, die meer dan een half miljoen kijkers haalde. De reportage brengt vier jonge zusters in beeld.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!